Project & Communicatie

Sommige verhalen hebben meer aandacht nodig, moeten met zorg de wereld in geholpen worden. Een projectorganisatie begeleidt dit traject. Zorgvuldig en met veel plezier neem ik de leiding over een nieuw project. Communicatie speelt hierin de hoofdrol. De juiste vragen stellen, goed luisteren, interpreteren, terugkoppelen, planmatig werken en vinger aan de pols. Ook via een project breng ik een verhaal tot leven.

Magazines

Heldere vragen stellen, kennis van de inhoud en een creatieve pen. Dat zijn de ingrediënten van mijn journalistieke verhalen. Over onderwijs en ontwikkeling, mensen en cultuur. Ook verzorg ik met plezier de coördinatie en (hoofd)redactie van uw magazine. Mijn ervaring en netwerk maken ook hier een totaalaanpak mogelijk. Het aansturen van journalisten, vormgevers en drukkers past mij als een jasje.

Tekstproducties

Een jubileum, een nieuwe methodiek, een prachtproject met bijzondere opbrengsten. Een verhaal dat de wereld horen moet, waarmee je anderen wilt inspireren. Laat mij dat verhaal vertellen.

Tekstproducties van mijn hand zijn helder, krachtig en betrokken. Heerlijk om te lezen en altijd prachtig om te zien. Indien gewenst, begeleid ik van A tot Z, van eerste idee tot deurmat. Voor de teksten teken ik zelf. Jarenlange samenwerking met vormgevers, illustratoren en drukkers maakt een totaalpakket mogelijk.

van onderzoek naar verhaal


Cijfers zijn saai, dus ga ik op zoek naar het verhaal dat ze vertellen. Alle 75 samenwerkingsverbanden voortgezet onderwijs leverden data over thuiszitters, de aanpak, de succesfactoren en knelpunten. Veel cijfers dus. Eén verhaal. 

meer dan een tekst

Verhalen de wereld in helpen kan veel meer zijn dan teksten schrijven. Hoe laat een organisatie bijvoorbeeld zien wat zij het afgelopen jaar heeft gepresteerd en hoe kan dit gecombineerd worden met het communiceren van de missie en visie? Dat kan natuurlijk prima in tekstvorm. Ik maak dan een boekje in willekeurig welk formaat, laat dat opmaken, drukken of niet en de organisatie kan het de wereld in sturen. Vaak wordt zo’n boekje doorgebladerd en in het beste geval bewaard en dat was dat. 

Hoe zorg je ervoor dat het verhaal langer meegaat en vaker gedeeld wordt? Voor een van mijn opdrachtgevers maakte ik een jaarverslag, corporate flyer en visitekaartje in één.

Dat kan ik natuurlijk niet alleen en dus werk ik samen met een geweldige visueel strateeg en een al even geweldige illustrator. Het resultaat mag er zijn. Wat begint als een visitekaartje klapt langzaam uit tot A-3 formaat waarbij steeds meer informatie zichtbaar wordt.

piepklein visitekaartje
vouwt steeds verder uit tot A-3 brochure

mooie redactieklus

Voor de directie MBO van het ministerie van OCW nam ik de eindredactie van het eindrapport van de commissie Vraagfinanciering in het mbo (Commissie Sap) ter hand. Deze adviescommissie boog zich over de vraag hoe mensen met een opleiding op maximaal mbo-niveau gestimuleerd kunnen worden een leven lang te leren. Nieuwsgierig? Lees het hele rapport.

mooi nieuw concept voor beleidsplan

poster_noordkwartierEen beleidsplan is een ingewikkeld stuk. Althans, meestal. En hoe communiceer je dat nu met een groter publiek? Noordkwartier, een schoolbestuur met scholen in Appingedam, Delfzijl en Loppersum, gaf mij carte blanche. Maak iets moois voor ouders en stakeholder. Geweldig! Door het beleidspan te ontrafelen, terug te brengen tot de kern, die te visualiseren en in woorden te vatten ontstond een prachtproduct. Multimediaal: waaier, tekst, film, poster en nog veel meer.

Samenwerking met een visueel strateeg en een videomaakster leidde tot een nieuwe werkwijze en een nieuw concept die ook toepasbaar zijn voor andere opdrachtgevers.

beleidswaaier poster in de school

Drents Archief Assen

Projectleider doorontwikkeling Operatie Sigismund voor andere doelgroepen. 2007-2008 – Projectleider Operatie Sigismund. Realisatie van een educatief depot voor kinderen van groep 7 en 8 in de oude kelders van het Drents Archief. Operatie Sigismund laat kinderen kennismaken met de taken behoud en beheer van een archief. Inzet vormen bronnen uit het achttiende-eeuwse archief van Sigismund van Heiden Reinstein, die in de geschiedenis van Drenthe een opvallende rol heeft gespeeld. Samenstellen publicatie Operatie Sigismund – behoud en beheer in een digitale leeromgeving. 

Campus Winschoten

Projectmedewerker communicatie freelancer.